Menyer


A la Carte - Nu serverar vi en höstinspirerad a la carte med goda härliga smaker.

Festmenyer - Scrolla ner och läs våra läckra festmenyer som kan förbeställas för sällskap över 15 personer. Hittar inget som faller i smaken? Kontakta oss för fler alternativ!

Välkommen att boka bord på 0141-564 00.

Vi förbehåller oss möjligheten att justera utbud och priser vid behov.

A la carte 

Smårätter

Vitlöksbröd med oliver                                                                                                   85:-     

Husets toast skagen toppad med stenbitsrom, citron och dill                                   120:-

3 sorters ost med marmelad och kex                                                                           155:-

(Cambozola, Gruyère & Bleu d’Auvergne)

                                      

Huvudrätter

Nostalgis stora räkmacka med husets majonnäs och

handskalade räkor                                                                                                          195:-

Vinrekommendation: Chardonnay     Öl: Carlsberg export

Fisk -och skaldjursgryta med morot, fänkål och purjolök.

Serveras med kokt potatis och vitt bröd                                                                        195:-

Vinrekommendation: Riesling     Öl: Kronenbourg 1664 Blanc                      

Caesarsallad med husets dressing. Välj mellan kyckling, räkor och halloumi

(med räkor + 15:-)                                                                                                              175:-

Vinrekommendation: Chardonnay     Öl: Staropramen            

Smörstekt entrécôte med kvällens grönsak, rödvinssås och stekt potatis                 295:-

Vinrekommendation: Pinot Noir     Öl: Eriksberg Karaktär

Hamburgare 170g av högrev eller halloumi                                                                    189:-

Serveras med sallad, rödlök, Pepper Jack cheese samt chipotledressing

och pommes frites                                                                                                

Vinrekommendation: Ripasso     Öl: Nya Carnegie 100W IPA 

Krämig pasta tagliatelle med skogschampinjoner och vitlök.                                       175:-

Toppad med Grana Padano och färska örter

Vinrekommendation: Ripasso     Öl: Nya Carnegie 100W IPA 


Desserter

Crème Brulée                                                                                                                   85:-

Kladdkaka med vispad grädde och limekryddade björnbär                                        65:-

3 sorters ost med marmelad och kex                                                                            155:-

(Cambozola, Gruyère & Bleu d’Auvergne)


             

Festmenyer

3-rätters 695 kr/person, 2-rätters 545 kr/person. Festmenyerna erbjuds för sällskap om 15 personer eller fler. 

Meny 1

Förrätt:

Östgötsk grön ärtsoppa spetsad med champagne. Toppad med pepparrotscrème
och handskalade räkor. Serveras med Västerbottensoststänger.

Varmrätt:

Alternativ 1. Parmalindad torskrygg fylld med färskost och gräslök.
Serveras med vitvinssås, ugnsrostad potatis och rotfrukter.

Alternativ 2. Helstekt hjortytterfilé med vinägerfläsk och konjakssky. Serveras
med lök- och äppelkompott samt potatis- och jordärtskocksgratäng.

Dessert:

Apelsin- och Grand Marnierparfait. Serveras med jordgubbsmylta och mandelflarn.

Meny 2

Förrätt:

Vätternrunda (dubbelstekt lax- och räktoast). Toppas med citrusruccola.

Varmrätt:

Alternativ 1. Smörstekt gösfilé med baconlindad grön sparris,
paprikasmörsås och pommes duchesse.

Alternativ 2. Helstekt kalvytterfilé med smör- och
timjansauterade morötter, portvinssås och Maximpotatis.

Dessert:

Chokladmousse smaksatt med Xanté. Toppad med päron- och passionsfruktssalsa.

Meny 3

Förrätt:

Chèvreosttoast toppad med päron, honung, valnötter och ruccola. Serveras med parmaskinka.

Varmrätt:

Alternativ 1. Stekt rödingfilé med smörstekt fänkål, dill- och romhollandaisesås. Serveras med mandelpotatis.

Alternativ 2. Rosastekt lammytterfilé med grönsaksspett Provençale. Serveras med timjankryddad rödvinssås samt potatiskaka.

Dessert:

Mocca- och Baileysparfait. Serveras med jordgubbsmylta och mandelflarn.

Har du några allergier? Välkommen att fråga oss!

Vi förbehåller oss  rätten att förändra utbud, prissättning samt stänga tidigare vid behov.

Hemsida & Design av Intendit Webbyrå