Menyer
A la Carte - Nu serverar vi en höstinspirerad a la carte med goda härliga smaker.
Festmenyer - Scrolla ner och läs våra läckra festmenyer som kan förbeställas för sällskap över 15 personer. Hittar inget som faller i smaken? Kontakta oss för fler alternativ!
Välkommen att boka bord på 0141-564 00.
Vi förbehåller oss möjligheten att justera utbud och priser vid behov.
A la carte
Smårätter
Vitlöksbröd med oliver 85:-
Husets toast skagen toppad med stenbitsrom, citron och dill 120:-
3 sorters ost med marmelad och kex 155:-
(Cambozola, Gruyère & Bleu d’Auvergne)
Huvudrätter
Nostalgis stora räkmacka med husets majonnäs och
handskalade räkor 195:-
Vinrekommendation: Chardonnay Öl: Carlsberg export
Fisk -och skaldjursgryta med morot, fänkål och purjolök.
Serveras med kokt potatis och vitt bröd 195:-
Vinrekommendation: Riesling Öl: Kronenbourg 1664 Blanc
Caesarsallad med husets dressing. Välj mellan kyckling, räkor och halloumi
(med räkor + 15:-) 175:-
Vinrekommendation: Chardonnay Öl: Staropramen
Smörstekt entrécôte med kvällens grönsak, rödvinssås och stekt potatis 295:-
Vinrekommendation: Pinot Noir Öl: Eriksberg Karaktär
Hamburgare 170g av högrev eller halloumi 189:-
Serveras med sallad, rödlök, Pepper Jack cheese samt chipotledressing
och pommes frites
Vinrekommendation: Ripasso Öl: Nya Carnegie 100W IPA
Krämig pasta tagliatelle med skogschampinjoner och vitlök. 175:-
Toppad med Grana Padano och färska örter
Vinrekommendation: Ripasso Öl: Nya Carnegie 100W IPA
Desserter
Crème Brulée 85:-
Kladdkaka med vispad grädde och limekryddade björnbär 65:-
3 sorters ost med marmelad och kex 155:-
(Cambozola, Gruyère & Bleu d’Auvergne)
Festmenyer
3-rätters 695 kr/person, 2-rätters 545 kr/person. Festmenyerna erbjuds för sällskap om 15 personer eller fler.
Meny 1
Förrätt:
Östgötsk grön ärtsoppa spetsad med champagne. Toppad med pepparrotscrème
och handskalade räkor. Serveras med Västerbottensoststänger.
Varmrätt:
Alternativ 1. Parmalindad torskrygg fylld med färskost och gräslök.
Serveras med vitvinssås, ugnsrostad potatis och rotfrukter.
Alternativ 2. Helstekt hjortytterfilé med vinägerfläsk och konjakssky. Serveras
med lök- och äppelkompott samt potatis- och jordärtskocksgratäng.
Dessert:
Apelsin- och Grand Marnierparfait. Serveras med jordgubbsmylta och mandelflarn.
Meny 2
Förrätt:
Vätternrunda (dubbelstekt lax- och räktoast). Toppas med citrusruccola.
Varmrätt:
Alternativ 1. Smörstekt gösfilé med baconlindad grön sparris,
paprikasmörsås och pommes duchesse.
Alternativ 2. Helstekt kalvytterfilé med smör- och
timjansauterade morötter, portvinssås och Maximpotatis.
Dessert:
Chokladmousse smaksatt med Xanté. Toppad med päron- och passionsfruktssalsa.
Meny 3
Förrätt:
Chèvreosttoast toppad med päron, honung, valnötter och ruccola. Serveras med parmaskinka.
Varmrätt:
Alternativ 1. Stekt rödingfilé med smörstekt fänkål, dill- och romhollandaisesås. Serveras med mandelpotatis.
Alternativ 2. Rosastekt lammytterfilé med grönsaksspett Provençale. Serveras med timjankryddad rödvinssås samt potatiskaka.
Dessert:
Mocca- och Baileysparfait. Serveras med jordgubbsmylta och mandelflarn.
Har du några allergier? Välkommen att fråga oss!
Vi förbehåller oss rätten att förändra utbud, prissättning samt stänga tidigare vid behov.