Restaurang Nostalgi

A la Carte när den är som bäst! Härliga smaker omgivet av nostalgisk miljö och med Motalas kanske bästa utsikt över Vättern och hamninloppet.

Här hoppas vi det finns något för alla smaker och preferenser. En sak är säker – allt är tillagat med kärlek och omsorg. 

Välkommen till Restaurang Nostalgi

Restaurangens öppettider

Restaurangen är öppen tisdag-lördag från kl. 17.00. Lunch enbart för förbokade sällskap och konferenser september-april.
Välkommen att boka bord på 0141-564 00. Varmt välkommen!

Caféets öppettider
Måndag-söndag från kl. 10.00
Välfylld kakmonter med smörgåsar, bakverk och och andra godsaker.

Frukost

Frukost serveras

Måndag-fredag kl. 06.30-09.30

Lördag-söndag kl. 07.30-10.00

Lunch

Lunch på Restaurang Nostalgi

Dagens lunch serveras från början av maj till slutet av augusti, därefter öppet enligt överenskommelse för förbokade sällskap och konferenser.  

Kvällen

A la carté

Tisdag-lördag från kl. 17.00.

Våra rätter är tillagade med inspiration från 50-taletoch framåt!

Boka bord på 0141-564 00. Varmt välkommen!

Smårätter

Blinie med gräddfil, finhackad rödlök och stenbitsrom, toppas med dill                149:-

Snacks: oliver/jordnötter/chilinötter/lättsaltade chips                                                30:-/styck

V
itlöksbröd med oliver                                                                                                 65:

Pommestallrik                                                                                                               65:-

Varmrätter 

Dagens specialerbjudande                                                                              från     149:-

Ugnsbakad lax, serveras med sauce verte och dillkokt potatis                                 195:
Vinrekommendation: Riesling                 Öl: Kronenbourg 1664 Blanc

Pasta Carbonara a la Nostalgi, äggula, parmigiano reggiano,
rökt sidfläsk, olivolja                                                                                                      175:
Vinrekommendation: Grizzly Bear          Öl. Staropramen

Smörstekt entrécôte black & white med kvällens grönsak
och stekt potatis                                                                                                            295:
Vinrekommendation: Ripasso                 Öl: Eriksberg Karaktär

Hamburgare 170g Anguskött eller halloumi. Serveras med rödlök,
Pepper Jack cheese samt chipotledressing och pommes frites                                  195:
Vinrekommendation: Pinot Noir              Öl: Nya Carnegie 100W IPA                     

Efterrätter                                      

Hembakad äppelkaka med vaniljsås                                                                                95:-

Marängsviss med chokladsås, grädde och glass                                                            95:-

Friterad camembert med varm hjortronsylt och vaniljglass                                           120:-

Barnmeny:

Köttbullar med gräddsås och kokt potatis                                                                         65:-

Grillkorv med pommes                                                                                                       65:-

Pannkakor med sylt och grädde                                                                                        65:-

Allergier? Fråga oss!

Bröllop & fest

3-rätters 695 kr/person, 2-rätters 545 kr/person. Festmenyerna erbjuds för sällskap om 15 personer eller fler. 

 

Vi ordnar självklart fler alternativ för att möta era önskemål. Kanske en buffé passar istället? Eller en lite enklare meny? Hör av dig till oss så resonerar vi fram en lösning!

Meny 1

  • Förrätt

    Östgötsk grön ärtsoppa spetsad med champagne. Toppad med pepparrotscrème och handskalade räkor. Serveras med Västerbottensoststänger.

  • Varmrätt - Alternativ 1

    Parmalindad torskrygg fylld med färskost och gräslök. Serveras med vitvinssås, ugnsrostad potatis och rotfrukter.

  • Varmrätt - Alternativ 2

    Helstekt hjortytterfilé med vinägerfläsk och konjakssky. Serveras med lök- och äppelkompott samt potatis- och jordärtskocksgratäng.

  • Dessert

    Apelsin- och Grand Marnierparfait. Serveras med jordgubbsmylta och mandelflarn.

Meny 2

  • Förrätt

    Vätternrunda (dubbelstekt lax- och räktoast). Toppas med citrusruccola.

  • Varmrätt - Alternativ 1

    Smörstekt gösfilé med baconlindad grön sparris, paprikasmörsås och pommes duchesse.

  • Varmrätt - Alternativ 2

    Helstekt kalvytterfilé med smör- och timjansauterade morötter, portvinssås och Maximpotatis.

  • Dessert

    Chokladmousse smaksatt med Xanté. Toppad med päron- och passionsfruktssalsa.

Meny 3

  • Förrätt

    Chèvreosttoast toppad med päron, honung, valnötter och ruccola. Serveras med parmaskinka.

  • Varmrätt - Alternativ 1

    Stekt rödingfilé med smörstekt fänkål, dill- och romhollandaisesås. Serveras med mandelpotatis.

  • Varmrätt - Alternativ 2

    Rosastekt lammytterfilé med grönsaksspett Provençale. Serveras med timjankryddad rödvinssås samt potatiskaka.

  • Dessert

    Mocca- och Baileysparfait. Serveras med jordgubbsmylta och mandelflarn.

Har du några allergier? Välkommen att fråga oss!

 

Begravning

Hotell Nostalgi erbjuder en omsorgsfullt anpassad meny för begravningar, där maten tillagas med kärlek och respekt för att passa tillfället. Våra kockar ser till att varje rätt speglar en känsla av värme och omtanke, vilket skapar en minnesvärd upplevelse för dina gäster.

Vi kan också hjälpa till med att arrangera själva mottagningen efter ceremonin i våra smakfullt inredda lokaler, där en lugn och stämningsfull miljö bidrar till en värdig och personlig avskedsstund.

 

Några exempel på vad man kan välja:

3 sorters snittar, skinka, ost m.fl                                                               från 175 kr/person

3 sorters kanapéer, stenbitsrom, lufttorkad skinka m.fl                           från 225 kr/person

Parmalindad torskrygg serveras med ungsrostade rotfrukter 
och vitvinssås                                                                                                   265 kr/person

Wallenbergare med potatispuré, rårörda lingon, skirat 
smör och gröna ärtor                                                                                        265 kr/person

Smörgåstårta från                                                                                             185 kr/person
*Blandtårta fylld med mimosasallad och skinkröra, toppas med
räkor, ägg, köttbullar, rödbetssallad, ost och skinka samt 
grönsaker                                                                                                           185 kr/person
*Räktårta fylld med ägg- och kaviarröra samt tonfiskröra
toppas med ägg, räkor, majonäs, grönsaker samt rökt lax                              195 kr/person
*Portionsbitar (allergivänliga)                                                                            195 kr/person

Vi önskar veta senast 7 dagar innan vilken meny som önskas samt ev. allergier.

Välkommen med din bokning 0141-564 00.

Events

Utbud

Luncher för förbeställda sällskap och konferenser
A la carte från kl. 17.00 alla kvällar utom söndagar och måndagar då restaurangen har stängt..

Café öppet måndag-lördag kl.10.00-20.00, söndag kl. 10-17.00

FEBRUARI

14 februari serverar vi vår specialkomponerade Alla Hjärtans dag meny, bordsbokning 0141-564 00

APRIL

På påskafton dukar vi upp vår härliga påskbuffé med många goda delikatesser som hör påsken till. Från kl. 15.00. Välkommen att boka bord på 0141-564 00.

Pst! önskar du annan tid? Framför det till oss så ser vi om vi kan ordna!

BOKA ONLINE